ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

24/10/2017
από Sales Φαρμακειο

 Ζωή χωρίς ρυτίδες, χάρη στις καστανιές της Αρκαδίας; Αυτό υπόσχεται η ουσία λουπεόλη που, με περιτύλιγμα υαλουρονικού οξέος, βρήκε τον δρόμο για το δέρμα μας υπό μορφή κρέμας.

 

 Τα θεωρούμε κοινά και δεδομένα, τα βλέπουμε γύρω μας και τις περισσότερες φορές τα προσπερνάμε χωρίς να βρίσκουμε σε αυτά τίποτε άλλο πέρα από την ομορφιά ή το άρωμά τους που μπορεί να θαυμάσουμε εκείνη τη στιγμή. Και όμως, τα ελληνικά φυτά δεν είναι καθόλου συνηθισμένα: ξεχωρίζουν παγκοσμίως για τις ιδιότητές τους, και μάλιστα με τη «βούλα» του μεγαλύτερου στο είδος του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος, που ολοκληρώθηκε πριν από δύο χρόνια. Τώρα γίνονται όχημα και για μια επαναστατική καινοτομία στον χώρο της κοσμετολογίας. Απομονώνοντας από την καστανιά της Αρκαδίας τη λουπεόλη, δραστική ουσία πολλαπλώς ευεργετική αλλά δύσκολη στον χειρισμό της, έλληνες επιστήμονες κατορθώνουν για πρώτη φορά να την «περάσουν» σε καλλυντικά που όπως έδειξαν οι μελέτες στο εργαστήριο και οι κλινικές δοκιμές έχουν εξαιρετική αντιγηραντική δράση.

Ελληνικό success story
Το ελληνικό success story - ναι, υπάρχουν και τέτοια, παρά την κρίση - ξεκίνησε το 2010 με το AGROCOS (σύζευξη των Agrochemical και Cosmetic), ένα τετραετές ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα με επικεφαλής τη Φαρμακευτική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και την εταιρεία Κορρές. Η ελληνική αυτή πρωτοβουλία με αντικείμενο μια εκτεταμένη πρωτογενή έρευνα στα φυσικά προϊόντα - τη μεγαλύτερη που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο - έβαλε στόχο να μελετήσει και να πιστοποιήσει για πρώτη φορά ως προς την αγροχημική και καλλυντική τους δράση τους δευτερογενείς μεταβολίτες φυτών από περιοχές με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον πλανήτη. Το όλο έργο, το οποίο έγινε σε συνεργασία με μεγάλα ευρωπαϊκά ερευνητικά κέντρα αλλά και φορείς από τις χώρες που προσέφεραν δείγματα, κράτησε 70 ερευνητές επί 115.000 ώρες στα εργαστήρια. Οπως όμως αποδείχθηκε, άξιζε τον κόπο. Δεν απέφερε μόνο σπουδαίες γνώσεις αλλά και έναν έπαινο, καθώς το AGROCOS θεωρήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα του τομέα του και χαρακτηρίστηκε ένα επιτυχημένο μοντέλο που πρέπει να εφαρμοστεί στα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα HORIZON 2020.

 

Η πρώτη κρέμα με λουπεόλη δημιουργήθηκε από την Κορρές

 

Η χώρα μας ήταν εκείνη που «εκπροσώπησε» την Ευρώπη, αφού διαθέτει την πιο πλούσια χλωρίδα στην ήπειρό μας (η Ελλάδα είναι το μοναδικό hot spot βιοποικιλότητας στην Ευρώπη με 6.000 φυτά, εκ των οποίων περίπου 1.200 είναι ενδημικά), ενώ παράλληλα μελετήθηκαν είδη από τον Παναμά στην Κεντρική Αμερική, τη Γαλλική Γουιάνα στη Νότια Αμερική, τη Νότια Αφρική, τη Μαδαγασκάρη στον Ινδικό Ωκεανό και τη Νέα Καληδονία στην Ωκεανία. Τα φυτικά είδη επελέγησαν με βάση τις αναφορές που υπήρχαν στη βιβλιογραφία, ξεκινώντας από τα αρχαία συγγράμματα, καθώς και την εμπειρική γνώση. Ειδικά ως προς την καλλυντική δράση τους μελετήθηκαν 1.800 φυτά (τα 450 από την Ελλάδα) και 3.600 εκχυλίσματα, από τα οποία απομονώθηκαν σταδιακά οι καθαρές ουσίες.

«Αφού έγινε η συλλογή του φυτικού υλικού προσπαθώντας, όταν δεν επρόκειτο για μονοετή φυτά, να χρησιμοποιήσουμε κατά κύριο λόγο ανανεώσιμες πηγές όπως τα φύλλα, κάναμε την εκχύλιση με συγκεκριμένους διαλύτες και στη συνέχεια προχωρήσαμε στην κλασμάτωση των εκχυλισμάτων για να οδηγηθούμε σε καθαρές ουσίες» λέει στο «Βήμα» ο καθηγητής Λέανδρος Σκαλτσούνης, διευθυντής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ και συντονιστής του προγράμματος, εξηγώντας τη διαδικασία. Εξετάζοντας την αντιοξειδωτική, αντηλιακή και λευκαντική δράση τόσο των εκχυλισμάτων όσο και των καθαρών ουσιών που έπαιρναν από κάθε φυτό οι επιστήμονες δημιούργησαν μια πολύτιμη βάση δεδομένων τα οποία πολλές φορές οδήγησαν σε εκπλήξεις. Μία από αυτές κρυβόταν στα φύλλα της καστανιάς.

Πρωταθλητής εξ Αρκαδίας
Οι ερευνητές επέλεξαν να μελετήσουν την αρκαδική καστανιά επειδή στην ορεινή Αρκαδία επικρατούν εξαιρετικά καλές συνθήκες για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου δέντρου. Και, όπως αποκαλύφθηκε, οι Αρκάδες έχουν έναν επιπλέον λόγο να είναι υπερήφανοι για την καστανιά τους αφού από όλα τα φυτά του κόσμου αναδείχθηκε στα top performers στην αντιοξειδωτική δράση. Το εκχύλισμα των φύλλων της περιέχει φλαβονοειδή και κατεχίνες καθώς και ένα φάσμα άλλων ουσιών που όλες μαζί - σε συνέργεια, όπως λένε οι ειδικοί - φάνηκαν να έχουν εξαιρετική αντιγηραντική αλλά και πολύ καλή αντηλιακή και λευκαντική δράση.

Στα συστατικά της καστανιάς περιλαμβάνεται και η λουπεόλη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό μόριο, το οποίο εμπλέκεται σε πολλούς μηχανισμούς του ανθρώπινου οργανισμού, από αυτούς που συνδέονται με τη γήρανση ως και κάποιους που σχετίζονται με σοβαρές ασθένειες. Παρά το γεγονός ότι έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη ορισμένων φαρμάκων, η λουπεόλη αποτελεί μια επίμονα «δύσκολη», αδιάλυτη ουσία που όποιος ασχολείται με τα καλλυντικά συνήθως «αφήνει στην άκρη»: δεν διαλύεται ούτε σε νερό ούτε σε έλαιο ούτε σε αλκοόλη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοσμετολογία.

Ο τολμών νικά
Οι επιστήμονες του ερευνητικού τμήματος της εταιρείας Κορρές αποφάσισαν ωστόσο να τολμήσουν το... ακατόρθωτο, να ψάξουν δηλαδή να βρουν έναν τρόπο ώστε να μπορέσουν να εισαγάγουν τη λουπεόλη στα προϊόντα τους. «Για εμάς στα καλλυντικά η αντιφλεγμονώδης δράση σημαίνει πολλά, γιατί στην ουσία όταν θέλουμε να επανορθώσουμε μια ρυτίδα ο μηχανισμός που μας ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός της επούλωσης» λέει στο «Βήμα» η Λένα Φιλίππου, επικεφαλής του Τμήματος Καινοτομίας της εταιρείας. «Βασιζόμενοι λοιπόν σε αυτή την ιδιότητα αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τη λουπεόλη σαν καθαρή ουσία». Οι έλληνες ερευνητές σκέφτηκαν να δοκιμάσουν έναν δραστικό φορέα της βιοτεχνολογίας που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του: το ενεργό πλέγμα υαλουρονικού οξέος. Περιγράφοντάς το με απλά λόγια θα λέγαμε ότι είναι μια «θήκη» από υαλουρονικό οξύ η οποία κλείνει μέσα της μια δραστική ουσία και την απελευθερώνει όταν εισχωρήσει στο δέρμα. Σε συνεργασία με τους ευρωπαίους επιστήμονες που διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνογνωσία το εργαστήριο της Κορρές πέτυχε τελικώς μια παγκόσμια καινοτομία: δημιούργησε ένα εντελώς νέο δραστικό μόριο, το Active HALupeol, το οποίο περικλείει μέσα σε πλέγμα υαλουρονικού οξέος καθαρή λουπεόλη από την αρκαδική καστανιά και βιταμίνη Ε.

Το μεγάλο στοίχημα επετεύχθη, όμως αφού δημιουργήθηκε το νέο μόριο έπρεπε να εξεταστεί και ως προς τη δράση που έχει στους μηχανισμούς του δέρματος. Ετσι το εργαστήριο της Κορρές προχώρησε σε μελέτες σε καλλιέργειες κυττάρων και σε περαιτέρω in vitro πειράματα, σε συνεργασία με ερευνητές από το Ινστιτούτο Βιολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Στα πειράματα που έγιναν με καλλιέργειες κυττάρων ελέγχθηκε η αντιοξειδωτική και η αντιφλεγμονώδης δράση, με θεαματικά αποτελέσματα. Στο αντιοξειδωτικό «κομμάτι» για παράδειγμα, τα κύτταρα εξετέθησαν αρχικά σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, ένα ισχυρό τοξικό, και στη συνέχεια στο Active HALupeol παρουσία του υπεροξειδίου του υδρογόνου. «Είδαμε ότι η λουπεόλη εξουδετερώνει το τοξικό στρες και τα κύτταρα ουσιαστικά επανέρχονται πλήρως» αναφέρει η κυρία Φιλίππου.

Πρωτεόσταση: φρένο στη φθορά
Στα περαιτέρω πειράματα in vitro εξετάστηκε η επίδραση του μορίου στην έκφραση των γονιδίων και στην εξωκυττάρια θεμέλια ουσία (extracellular matrix), δηλαδή στη δομή της επιδερμίδας. «Στο γονιδιακό επίπεδο ουσιαστικά ελέγξαμε την πρωτεόσταση. Η πρωτεόσταση είναι η ομοιόσταση των πρωτεϊνών, δηλαδή η ισορροπία των υγιών σε σχέση με τις κατεστραμμένες πρωτεΐνες στα κύτταρα» εξηγεί η κυρία Φιλίππου. «Στην ουσία οι γνωστοί μηχανισμοί της πρωτεόστασης είναι τρεις: το πρωτεάσωμα, η αυτοφαγία και τα μόρια που λέγονται chaperons». Οι μηχανισμοί αυτοί κωδικοποιούνται από συγκεκριμένα γονίδια και στα πειράματα φάνηκε, όπως αναφέρει, ότι το Active HALupeol τα ενεργοποιεί όλα κατά σειρά.

 

Τα φύλλα της καστανιάς συλλέγονται από βιολογικές καλλιέργειες στην Αρκαδία

 

«Αυτό δείχνει ότι έχει μια συνολική δράση στο να ενεργοποιεί τους μηχανισμούς της πρωτεόστασης. Σημαίνει δηλαδή ότι βοηθάει το κύτταρο να αποτοξινωθεί και να διατηρήσει σε καλή ποιότητα το εσωτερικό του. Δύο πράγματα πρέπει να συμβούν για να επιτύχει κάτι τέτοιο: πρέπει να διώξει κατεστραμμένες πρωτεΐνες για να μην υπάρχει φθορά και να δημιουργήσει νέες πρωτεΐνες. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και μας επιτρέπει να δείξουμε και την επαναστατική δράση του μορίου» τονίζει η ερευνήτρια. «Γιατί όταν απομακρύνεις τοξίνες, αποδεσμεύεις αμινοξέα, δομικά μόρια, και φτιάχνεις καινούργιες υγιείς πρωτεΐνες, είναι σαν να ακυρώνεις κομμάτι της φθοράς. Να επανορθώνεις κομμάτι της φθοράς».

Boost σε ελαστίνη και κολλαγόνο
Σημαντική δράση, όπως υπογραμμίζει η κυρία Φιλίππου, διαπιστώθηκε και στην εξωκυττάρια θεμέλια ουσία, όπου το νέο μόριο φάνηκε να μειώνει την ενεργότητα της ελαστάσης και της κολλαγενάσης ενισχύοντας αντίστοιχα την παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου - δύο πρωτεϊνών που έχουν βασικό ρόλο στη διατήρηση της τρισδιάστατης δομής της επιδερμίδας. «Αν κοιτάξει κάποιος τα στρώματα των κυττάρων της επιδερμίδας, όλο το συνεκτικό υγρό ανάμεσα από τα κύτταρα, αυτό που λέμε εξωκυττάριο υγρό, αποτελείται κατ' εξοχήν από κολλαγόνο και ελαστίνη» λέει. «Οπότε όταν επεμβαίνουμε εκεί και μπορούμε να προστατεύσουμε αυτές τις ουσίες, στην ουσία διατηρούμε το σχήμα του δέρματος, τη δομή, την πυκνότητά του, και φθάνουμε σε επανόρθωση ακόμη και στο βάθος των ρυτίδων».

Με τέτοιες επιδόσεις το Active HALupeol έδειξε ότι αξίζει όχι να μείνει αλλά να... βγει στο ράφι και έτσι δημιουργήθηκε η νέα αντιρυτιδική και συσφιγκτική σειρά Καστανιά Αρκαδική της Κορρές, η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα. Οι κλινικές δοκιμές που έγιναν στα προϊόντα της - οι οποίες περιελάμβαναν και crash test με δημοφιλή αντιρυτιδική κρέμα της επιλεκτικής αγοράς (σε... μετάφραση: high end προϊόν με πολλαπλάσια τιμή) - δείχνουν ότι είναι πολλά υποσχόμενη: 100% των γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή της μιας κρέμας διαπίστωσε μείωση ρυτίδων και πιο σφριγηλή, ενυδατωμένη, λαμπερή και απαλή επιδερμίδα ενώ στο crash test, που έγινε με άλλο προϊόν της σειράς, 81% διαπίστωσε μείωση ρυτίδων με την κρέμα της Κορρές σε σχέση με 72% που διαπίστωσε μείωση ρυτίδων με το δημοφιλές ανταγωνιστικό προϊόν.

Η εμπορική αξία της ελληνικής μοναδικότητας
Η αρκαδική καστανιά ήταν ο πρωταθλητής, αφού αναδείχθηκε παγκοσμίως στους top performers στην αντιοξειδωτική δράση, όμως δεν ήταν το μόνο ελληνικό είδος που ξεχώρισε στον διεθνή φυτικό χάρτη. Πολλά εγχώρια φυτά, μεταξύ αυτών και ενδημικά, διακρίθηκαν τόσο για την καλλυντική όσο και για την αγροχημική τους δράση - στην οποία μάλιστα και πρωταγωνίστησαν σε σχέση με τα φυτά του υπόλοιπου πλανήτη. Για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα: ο κορμός της μουριάς - μία ακόμη έκπληξη - αποκαλύφθηκε ότι είναι εξαιρετικά ισχυρό λευκαντικό. Το ίδιο και τα άνθη και οι ρίζες από τον λευκό ελλέβορο ή βέρατρο (δηλητήριο αλλά και φάρμακο γνωστό από την αρχαιότητα) τα οποία αποδείχθηκαν πλούσια σε οξυρεσβερατρόλη και φλαβονοειδή που αναστέλλουν την πρωτεΐνη τυροσινάση. Ο ελελίφασκος (Salvia candidissima), συγγενής του φασκόμηλου, μαζί με την κενταύρια της Αττικής (Centaurea attica), δημοφιλές φαρμακευτικό φυτό της αρχαιότητας, όπως και το μούρο, ανακηρύχθηκαν ισχυρά μυκητοκτόνα. Το κεφαλάγκαθο (Echinops spinosissimus), ένα είδος γαϊδουράγκαθου, και το κολχικό του Παρνασσού (Colchicum parnassicum) εμφάνισαν ισχυρές ιδιότητες εντομοκτόνου.

Κάτι πολύ σημαντικό λοιπόν που κατέδειξε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα AGROCOS ήταν ο μεγάλος φυσικός πλούτος της χώρας μας, ο οποίος, όπως δείχνει το παράδειγμα της αρκαδικής καστανιάς, μπορεί να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη οδηγώντας και σε οικονομικό πλούτο. «Εχουμε μια μοναδική βιοποικιλότητα με έναν μεγάλο αριθμό (6.000) φυτών αλλά κυρίως με έναν πολύ μεγάλο αριθμό (1.200 περίπου) ενδημικών φυτών, δηλαδή φυτών τα οποία βρίσκονται μόνο στη χώρα μας. Στη Βρετανία, π.χ., υπάρχουν 1.550 φυτά και μόνο 16 είναι ενδημικά, στη Γερμανία 2.700 με 6 ενδημικά και στη Γαλλία 4.650 με 133 ενδημικά» λέει ο Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής στη Φαρμακευτική Σχολή του ΕΚΠΑ. «Και είναι προφανές ότι μέσα από αυτή τη μεγάλη βιοποικιλότητα μπορούν να αναπτυχθούν εμπορικά προϊόντα με μεγάλο ενδιαφέρον στη φαρμακευτική βιομηχανία, στη βιομηχανία καλλυντικών και στη βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά μπορεί να δώσει μια ώθηση στην οικονομία της χώρας διότι υπάρχει μια μοναδικότητα και αυτή η μοναδικότητα μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξια στο εμπορικό προϊόν».

Οπως φαίνεται από το success story της αρκαδικής καστανιάς, η οποία δεν είναι ενδημικό φυτό της Ελλάδας, η επιτυχία μπορεί μάλιστα να έρθει από εκεί που κανείς δεν περιμένει. Τα φύλλα του δέντρου ήταν εμπορικά άχρηστα, τώρα όμως βρίσκουν νέα αξία και η εταιρεία Κορρές συνεργάζεται με βιολογικούς καλλιεργητές της Αρκαδίας για τη συλλογή τους. Και άλλα «ταπεινά» φυτά μπορούν όμως να αποβούν προσοδοφόρα και μάλιστα σε ορεινές περιοχές που δεν προσφέρονται ιδιαίτερα για καλλιέργειες - ένα τέτοιο είναι για παράδειγμα το τσάι του βουνού. «Το ένα στρέμμα παράγει 200 κιλά τσάι του βουνού το οποίο σήμερα πωλείται περίπου δέκα ευρώ το κιλό» αναφέρει ο καθηγητής. «Οπότε ένα στρέμμα έχει μια απόδοση 2.000 ευρώ»

Το άρθρο εξήχθηκε από ¨Το ΒΗΜΑ SCIENCE¨

Καθαρισμός προσώπου: απαραίτητος καθημερινά για λαμπερή επιδερμίδα

23/10/2017
από Sales Φαρμακειο

Η επιδερμίδα πρέπει να αναπνέει καθημερινά και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι ο συστηματικός καθαρισμός προσώπου!
Ο καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος για κάθε τύπο επιδερμίδας και σε κάθε ηλικία. Είναι μύθος η άποψη πως αν δεν βάφεστε δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπο σας! Ο επιμελής καθαρισμός είναι η βάση για λαμπερό και νεανικό πρόσωπο. Καθημερινά, η ρύπανση, ο ιδρώτας και η σκόνη φράσσουν τους πόρους και δημιουργούν σπυράκια, μαύρα στίγματα, θαμπή και άτονη επιδερμίδα.
Ειδικά αν βάφεστε έντονα, ο συστηματικός καθαρισμός του προσώπου είναι αναγκαίος. Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να εστιάζουν μόνο στο μακιγιάζ, αλλά η επιμελής αφαίρεση του είναι το παν. Πριν πέσετε λοιπόν για ύπνο, απομακρύνετε σχολαστικά τα υπολείμματα μέικαπ καθώς μπορεί να προκαλέσουν κηλίδες και ερυθρότητα ενώ η μάσκαρα μπορεί να σπάσει τις βλεφαρίδες σας.
Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, τα οποία σέβονται την επιδερμίδα, πέρα από βαθύ καθαρισμό επιτυγχάνετε τόνωση, αναζωογόνηση και ενυδάτωση. Οι 3 προτάσεις του farmakeio1828.gr για κάθε τύπο επιδερμίδας είναι:

Apivita Cleansing Foam Κρεμώδης Αφρός Καθαρισμού με Ελιά & Λεβάντα

APIVITA CLEANSING FOAM

Ο best-seller κρεμώδης αφρός της Apivita καθαρίζει απαλά το πρόσωπο και τα μάτια χωρίς να ερεθίζει ή να αφυδατώνει την επιδερμίδα. Διαθέτει ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και φυσική σαπουνάρια, το οποίο χρησιμοποιείται αντί για σαπούνι, ελιά και πρωτεΐνες σιταριού που ενυδατώνουν και θρέφουν.
Το βιολογικό εκχύλισμα λεβάντας καταπραΰνει αποτελεσματικά ενώ το πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης της Apivita προσφέρει ήπια αντισηπτική δράση και αντιοξειδωτική προστασία. Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος και μπορείτε να το βρείτε κάνοντας click εδώ.

 

Natura Siberica Northern soap-detox for deep facial cleansing

NATURA SIBERICA NORTHERN SOAP

Το πρωτοποριακό μαύρο σαπούνι της Natura Siberica είναι πλούσιο σε πολύτιμα έλαια και βιταμίνες, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προσφέρει βαθύ καθαρισμό. Οι ειδικοί της Natura Siberica έχουν μελετήσει προσεκτικά τις αρχαίες συνταγές των ανθρώπων του Βορρά και έχουν φτιάξει τη φόρμουλα αυτού του μοναδικού φυσικού προϊόντος με βάση τον ξυλάνθρακα, το λινέλαιο, το εκχύλισμα Cloudberry και το Ιπποφαές .
Απορροφά με ευκολία τις ακαθαρσίες από τους πόρους του δέρματος και τονώνει, θρέφει και αυξάνει την ελαστικότητα του. Προορίζεται για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες. Θα το βρείτε κάνοντας click εδώ.

 

Korres Τσαϊ Του Ολύμπου Αφρώδης Κρέμα καθαρισμού 3 Σε 1

KORRES TSAI

Η Τσαϊ Του Ολύμπου κρέμα καθαρισμού για πρόσωπο και μάτια δημιουργεί πλούσιο αφρό που αφαιρεί αποτελεσματικά τους ρύπους, το μακιγιάζ ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα.
Πρόκειται ένα προϊόν καθαρισμού χωρίς σαπούνι, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα βιολογικού τσαγιού Sideritis Scardica από τους πρόποδες του Ολύμπου. Χαρίζει ανανεωμένο, λείο και απαλό δέρμα και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Θα το βρείτε κάνοντας click εδώ.

GIVEAWAY: Φροντίδα μετά τον ήλιο

05/07/2017
από Sales Φαρμακειο
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που χαιρόμαστε περισσότερο από ποτέ τις εξορμήσεις μας στην παραλία, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Πέρα από την αντηλιακή προστασία που είναι πολύ σημαντική, φροντίδα μετά την ηλιοθεραπεία είναι εξίσου απαραίτητη. Για μεγαλύτερη διάρκεια στο μαύρισμα σας και διατήρησει του χρώματος των μαλλιών, η after sun προστασία πρέπει να γίνει συνήθεια.

Το farmakeio1828.gr μέσα από το νέο giveaway στο Facebook page του, χαρίζει σε έναν τυχερό/ή 7 κορυφαία προϊόντα περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών, επιλεγμένα με βάση τις ανάγκες φροντίδας και ενυδάτωσης μετά την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό μας μπορείτε να κερδίσετε:

Posthelios Hydra gel Καταπραϋντικό ενυδατικό τζελ για πρόσωπο και σώμα της
La Roche Posay: Αυτό το ένυδατικό ζελ απορροφάται γρήγορα και αποτελεί την καλύτερη φροντίδα μετά τον ήλιο. Χάρη στα λιπίδια και τους καταπραυντικούς παράγοντες που διαθέτει, επανορθώνει, θρέφει και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα που εκτίθεται στον ήλιο.

Copenhagen Polar Blubbery αφρόλουτρο περιποίησης της Natura Siberica: Αυτό το αφρόλουτρο πολικού μύρτιλου αποτελεί εξαιρετική πηγή αγνότητας. Καθαρίζει και φροντίζει την επιδερμίδα με ήπιο τρόπο, έχει καταπραϋντική δράση και παρέχει βιταμίνες που την τονώνουν και την ομορφαίνουν. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B1, B2, C, PP, αντιοξειδωτικά και μικροστοιχεία που βοηθούν στη θρέψη της επιδερμίδας.

Aloe Vera Biogel της Aboca: Η Βιογέλη aloe vera είναι προστατευτική και αναζωογονητική στο δέρμα που υποβάλλεται σε εξωγενείς παράγοντες και χρειάζεται μια καταπραϋντική δράση.

Aqua Vita Κρέμα εντατικής ενυδάτωσης και αναζωογόνησης λιπαρής-μικτής επιδερμίδας της Apivita: Αυτή η ενυδατική κρέμα προσώπου σας προσφέρει 24ωρη εντατική ενυδάτωση! Χάρη στη φυσική της σύνθεση με λυγαριά, βρώμη και λεκιθίνη, βοηθά την επιδερμίδα να παραμένει λεία και απαλή όλη την ημέρα ενώ η πρόπολη βοηθά στη ρύθμιση της λιπαρότητας. Το βιολογικό αιθέριο έλαιο γεράνι που περιέχει, αναζωογονεί την επιδερμίδα και προσφέρει αίσθηση ευεξίας.

Express Beauty μάσκα προσώπου με αγγούρι της Apivita: Αυτή η μάσκα ομορφιάς με βάση το αγγούρι θα χαρίσει την απαραίτητη ενυδάτωση που χρειάζεται η επιδερμίδα που προσώπου σας! Το εκχύλισμα αγγουριού έχει μοναδικές ενυδατικές ιδιότητες και προσφέρει αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης. Τα έλαια jojoba και αβοκάντο εμπλουτίζουν την επιδερμίδα με πλούσια λιπίδια και συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας της ενώ το αιθέριο έλαιο γεράνι προσφέρει ενυδάτωση και τόνωση της επιδερμίδας.

Σαμπουάν ενυδάτωσης με υαλουρονικό οξύ και αλόη της Apivita: Αυτό το σαμπουάν προσφέρει εντατική ενυδάτωση αποκαθιστώντας τα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό της τρίχας, ό,τι ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά σας μετά την έκθεση στον ήλιο. Χαρίζει απαλά, ανάλαφρα και μαλακά μαλλιά και προλαμβάνει την ψαλίδα.

Spray Huile Seche au Monoi SPF15 της Polysianes: Αυτό το αντηλιακό ξηρό λάδι σε μορφή spray για μαλλιά προστατεύει το χρώμα της βαφής σας και διατηρεί την τρίχα ενυδατωμένη. Με τον αποκλειστικό συνδυασμό αντιγηραντικών συστατικών, μονόι, morinda, βιταμίνης Ε και μη λιπαρή υφή προστατεύει και θρέφει σε βάθος τα μαλλιά σας.


Δηλώστε συμμετοχή ακολουθώντας τα βήματα που θα βρείτε στη σελίδα του farmakeio1828.gr στο Facebook κάνοντας click εδώ! Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 και ο νικητής/τρια θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου. Καλή επιτυχία!

Όροι Συμμετοχής Διαγωνισμού

06/04/2017
από Sales Φαρμακειο

Όροι Συμμετοχής Διαγωνισμού


Η εταιρεία Φαρμακείο Δημήτρης Μπαρμπούτης (εφεξής η Εταιρεία) σε συνεργασία με τις εταιρείες L’Erbolario Genomed και Arcaya διοργανώνει διαγωνισμό με τους παρακάτω όρους:


1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα του διαγωνισμού έχει κάθε ενδιαφερόμενος τoυ ιστότοπου farmakeio1828.gr ο οποίος έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Για τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δυνάμει του παρόντος όρου, νόμιμος δικαιούχος οιουδήποτε δικαιώματος που προβλέπεται ρητά (π.χ. συμμετοχής στην κλήρωση, δώρου σε περίπτωση ανάδειξης) είναι μόνον το πρόσωπο του οποίου το όνομα δηλώνεται όπως ορίζεται κατωτέρω, και θα κληρωθεί, κατά τα προβλεπόμενα στους παρόντες όρους. Με την πραγματοποίηση της διαδικασίας συμμετοχής στο διαγωνισμό ο κάθε συμμετέχων ρητά αποδέχεται τους παρόντες όρους συμμετοχής.


2. ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ :Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που εμπλέκονται στο διαγωνισμό και όσοι συνδέονται με αυτούς με συγγένεια έως και β’ βαθμού, καθώς και οι σύζυγοι αυτών, δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.


3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με δύο τρόπους:
α) Κάνοντας μια παραγγελία στο farmakeio1828.gr, η οποία θα περιέχει ένα προιόν από τη L’Erbolario, τη Genomed ή την Arcaya.
β) Κάνοντας μια παραγγελία στο Φαρμακείο Μπαρμπούτης Δημήτριος (Ελ. Βενιζέλου 15) σε συνεργασία με το προσωπικό του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, η οποία θα περιλαμβάνει ένα προιόν από τη L’Erbolario, τη Genomed ή την Arcaya.
Έγκυρες θεωρούνται οι συμμετοχές με τον παραπάνω τρόπο που θα γίνουν από 06/04/2017 15:00 μέχρι και 30/06/2017 και ώρα 08.00
Το όνομα κάθε Συμμετέχοντα θα είναι στην λίστα των Συμμετεχόντων στην Κλήρωση τόσες φορές όσες είναι και οι έγκυρες παραγγελίες του.


4. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ– ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝ : Το farmakeio1828.gr στα πλαίσια του παρόντος διαγωνισμού θα διαθέσει σε συνεργασία με τις εταιρείες L’Erbolario , Genomed & Arcaya, ένα χειροποίητο ξύλινο ποδήλατο WBL από την εταιρεία tsioutsiasepiplo.gr αξίας 1800,00€


5. ΤΟΠΟΣ, ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα καταγραφούν όλα τα ονόματα των χρηστών που έκαναν ηλεκτρονικά ή στο φαρμακείο την παραγγελία ή τις παραγγελίες τους και θα γίνει τυχαία επιλογή ενός τυχερού ή μιας τυχερής μέσω κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο φαρμακείο Μπαρμπούτης Δημήτρης από τον κ. Γιώργο Βλαχάβα και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα  https://www.facebook.com/farmakeio1828.gr.online.pharmacy/. Με την εφαμογή του facebook go live. Ο νικητής του διαγωνισμού θα πρέπει να παραλάβει το ποδήλατο αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτιμένο αντιπρόσωπο από το φαρμακείο (Ελ. Βενιζέλου 15) μέσα σε 14 ημέρες από το πέρας του διαγωνισμού. Σε περίπτωση μη εμφάνισης του νικητή το ποδήλατο θα περάσει στο πρώτο επιλαχόντα μετά το νικητή.


6. ΦΥΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : Το δώρο του προγράμματος είναι ήδη προκαθορισμένο και συγκεκριμένο και αποκλείεται η μεταβίβαση ή η εξαργύρωσή του. Σε περίπτωση που το πρόσωπο που θα αναδειχθεί νικητής αποκλειστεί σύμφωνα με τους όρους του παρόντος, το δώρο θα περάσει στον αμέσος επόμενο τυχερό ή τυχερή.


7. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ :Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο  https://farmakeio1828.gr και στο https://www.facebook.com/farmakeio1828.gr.online.pharmacy/, 30η Ιουνίου 2017.


8. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΩΡΩΝ : Η παραλαβή του δώρου θα γίνει αποκλιστικά από το φαρμακείο Δημήτρης Μπαρμπούτης (Ελ. Βενιζέλου 15, Λάρισα). Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν καταστεί εφικτή η εξακρίβωση των στοιχείων, είτε επειδή το όνομα του νικητή δεν συμφωνεί με αυτό που αναφέρεται στην ταυτότητά του, είτε επειδή δεν επέδειξε δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, είτε επειδή είναι κάτω των 18 ετών, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, η ως άνω εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη χορήγηση του δώρου. Κατά την παράδοση του δώρου ο νικητής θα κληθεί να υπογράψει σχετική δήλωση αποδοχής του δώρου που κέρδισε, άλλως χάνει το δικαίωμα σε αυτό. Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικό με την παραλαβή των δώρων οι νικητές μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2415000138, 2410253509. Η μη επικοινωνία των νικητών στα παραπάνω τηλέφωνα εντός 3 ημερών από τη δημοσίευση των ονομάτων, ή/και η μη παραλαβή των δώρων έως την 14η Ιουλίου 2017 οδηγεί σε απώλεια των δώρων για την οποία δεν φέρει ευθύνη το farmakeio1828.gr


9. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ : Ο νικητής-τρια, σε οποιοδήποτε στάδιο, ακόμα και αυτό της παράδοσης και παραλαβής των δώρων, μπορεί να ακυρωθεί για τους εξής λόγους:
- σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής πρόσωπο που εργάζεται στις εταιρείες της παραγράφου 2 ή είναι συγγενικό του πρόσωπο έως και β’ βαθμού
- σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής ανήλικο πρόσωπο
- σε περίπτωση που δηλώθηκαν ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία.
- σε περίπτωση που ο κληρωθείς νικητής αρνηθεί να επιδείξει το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας, προκειμένου να γίνει η εξακρίβωση των στοιχείων του από το φαρμακείο Μπαρμπούτης Δημήτριος και η σύνδεση των στοιχείων του με τα ονόματα των νικητών από την ηλεκτρονική κλήρωση.
- σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν υπογράψει, τη σχετική δήλωση αποδοχής δώρου
- σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αποδεχθεί πλήρως τους παρόντες όρους στο σύνολό τους, οι οποίοι θεωρούνται όλοι ουσιώδεις.
- σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν γίνει η παραλαβή του δώρου εντός της προθεσμίας που αναφέρεται υπό τον όρο 8 του παρόντος


10. ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ : Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ανακοινώσει το όνομα και να δημοσιεύσει φωτογραφίες του νικητή, σε οποιοδήποτε έντυπο ή σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και να προβαίνει σε διαφημιστική εκμετάλλευση κάθε σχετικού γεγονότος, όπως της παραλαβής του δώρου κλπ. Η Εταιρεία επίσης διατηρεί το δικαίωμα στη χρήση του ονόματος του κάθε νικητή και της φωτογραφίας του για λόγους διαφημιστικής προβολής από την ίδια, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης. Άρνηση νικητή να συμμετάσχει σε σχετικό διαφημιστικό πρόγραμμα ή άλλη ανακοίνωση, ή άρνηση να συμπεριληφθεί το όνομά του σε καταχωρήσεις, εφόσον κληθεί, δίνει το δικαίωμα στην Εταιρεία να αρνηθεί τη χορήγηση του σχετικού δώρου. Ο δικαιούχος δηλώνει με τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό ότι συγκατατίθεται στη χρήση των οποιονδήποτε αρχείων προβολής (βίντεο, φωτογραφίες κτλ) υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η της παραλαβής του δώρου. Κατά την διάρκεια του Προγράμματος και μέχρι την παράδοσή τους η δικαιούται να χρησιμοποιεί τα Δώρα για σκοπούς διαφήμισης. Οι τελικοί αποδέκτες των Δώρων δεν δικαιούνται να εγείρουν καμία αξίωση κατά της εταιρίας λόγω της χρήσης των Δώρων για διαφημιστικούς σκοπούς.


11. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ : Η Εταιρεία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη εάν για λόγους που βρίσκονται έξω από τη σφαίρα του ελέγχου της, τα διατηρούμενα αρχεία της αλλοιωθούν ή καταστραφούν μερικώς ή ολοσχερώς. Μετά την εκπνοή της Διάρκειας του Προγράμματος και της διανομής του δώρου κατά τα προαναφερόμενα, κάθε υποχρέωση της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ παύει να υφίσταται. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν θα υπέχει ούτε θα αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι των Συμμετασχόντων. Διευκρινίζεται ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν φέρει καμία ευθύνη και οι Συμμετέχοντες δεν διατηρούν καμία απαίτηση, αξίωση ή δικαίωμα κατά αυτής σε περίπτωση ελαττώματος του δώρου ή σε περίπτωση που το δώρο δεν φέρει τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται στους παρόντες όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, ή λόγω οποιασδήποτε άλλης αιτίας. Επίσης, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν φέρει καμία ευθύνη και οι Συμμετέχοντες δεν διατηρούν καμία απαίτηση, αξίωση ή δικαίωμα κατά αυτής για κάλυψη τυχόν εξόδων. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που οι νικητές δεν παραλάβουν τα δώρα τους μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας που ορίζεται στους όρους αυτούς. Η Εταιρεία έχει το δικαίωμα εξαιτίας σοβαρού κωλύματος να αναστείλλει ή να ακυρώσει το διαγωνισμό άνευ καμίας περαιτέρω υποχρέωσης έναντι των συμμετεχόντων.


12 ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : Η συμμετοχή προϋποθέτει και συνεπάγεται ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων Όρων.


13. ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :Οι όροι του παρόντος προγράμματος θα είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα
https://farmakeio1828.gr/blog/oroi-diagonismos/  καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

 

Nέα Αντηλιακά APIVITA 'SUNCARE'

24/02/2017
από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ

Προστασία και εξειδικευμένη δράση από τον ήλιο, όλο τον χρόνο.
Γνωρίζατε ότι:
1. Το 80% της UVA ηλιακής ακτινοβολίας, που είναι υπεύθυνη για την πρόωρη γήρανση του δέρματος , περνά απο τα σύννεφα ή τα τζάμια και φτάνει στην επιδερμίδα όλη την διάρκεια του χρόνου?
2. Το 95% της UV ακτινοβολίας που φτάνει στη γη είναι UVA ακτινοβολία ?
3. Μόνο τα αντιηλιακά φίλτρα δεν επαρκούν για ολοκληρωμένη προστασία απο την αντιγήρανση?
4. Η UVA ακτινοβολία παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μελανών κηλίδων, που αποτελούν κύριο σημάδι φωτογήρανσης?

Η Apivita Καινοτομεί.


Για 1η φορά μια σειρά αντιηλιακής προστασίας συνδυάζει τη χρήση μικροφυκών με το παντεταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης - παγκόσμια καινοτομία 3D PRO - ALGAE , προσφέροντας ταυτόχρονα αντηλιακή προστασία , προστασία απο τη φωτογήρανση, αντιγηραντική και ενυδατική δράση!

Το 3D PRO-ALGAE είναι ένα καινοτόμο σύμπλοκο με πρόπολη και ένα πολυδύναμο μικρόφυκος της Μεσογείου. Διατηρεί την τρισδιάστατη δομή της επιδερμίδας, καθώς προστατεύει την πυκνότητα και την ελαστικότητα της κάτω απο τον ήλιο , προφέροντας ενυδάτωση και εξαιρετική δράση κατά της φωτογήρανσης , τη Νο1 αιτία πρόωρης γήρανσης. Η Apivita έχοντας στην καρδιά της φιλοσοφίας της τον άνθρωπο και το περιβάλλον, εμπνέεται απο την Ελληνική φύση, το θαυμαστό κόσμο των θαλασσών της Μεσογείου και τις φωτοπροστατευτικές ιδιότητες της πρόπολης, και δημιουργεί 3 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Αυτοαξιολόγηση μετά από 28 ημέρες, γυναίκες 30-50, με δέρμα που εμφανίζει επιπτώσεις από τον ήλιο.

1. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΔΟΜΗ ΤΗς ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Α. 90% Πιο γεμάτη επιδερμίδα

Β. 95% Πιο ελαστική επιδερμίδα 

Γ. 90% Πιο σφριγηλή επιδερμίδα

2. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΣΕΙΡΑΣ 

Α. ANTIWRINKLE 90% Λιγότερες Ρυτίδες

Β. ANTI-SPOT 95% Πιο λαμπερή επιδερμίδα

Γ. OIL BALANCE 95% Πιο υγιής επιδερμίδα

Πείτε το Σ'αγαπώ με ένα Άρωμα...Γνωρίστε την L'erbolario

08/02/2017
από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ
Η Erbolario γεννήθηκε στο Λόντι, το 1978, ως Premiata Erboristeria Artigiana. Στο πίσω μέρος του μικρού καταστήματος ο Φράνκο Bergamaschi και η σύζυγός του Ντανιέλα Βίλα γέννησαν τα πρώτα καλλυντικά τους με βάση τις παλιές και δοκιμασμένες συνταγές της οικογένειας : αρωματικά ύδατα, έλαια μπάνιου και λοσιόν που όλα διακρίνονταν από καθαρά φυτικής προέλευσης συστατικά, με λεπτά αρώματα και τα πακέτα από καθαρά και ελκυστικά γραφικά.

Η απάντηση ήταν άμεση στον απόηχο του έλαιου Macassar, την λοσιόν με τσουκνίδα , την κρέμα με βασιλικό πολτό, η οποία εξακολουθεί να εμπλουτίζει τη λίστα Erbolario, που όλο και περισσότεροι θαυμαστές τα σύλλεγαν και όχι μόνο στην πόλη. Στο τέλος του 1983 η Erbolario μετέφερε την παραγωγή της σε ένα πιο ευρύχωρο χώρο στην ιστορική έδρα στη Via Nazario Sauro στις όχθες του Adda.

Αρχίζει η περίοδος των χιλίων αποστάξεων σε ατμό, οι εξαγωγές με φυτά σε γυάλινο βάζο, όλο και πιο περίπλοκα καλλυντικά παρασκευάσματα, χρόνια κατά τα οποία υλοποιήθηκαν σε εποικοδομητικές συνεργασίες, και σχέσεις φιλίας κατά τη διάρκεια των μελετών. Η L'Erbolario έλαβε την επίβλεψή της υπό την αιγίδα της αρέσκειας του Δρ Βέρα Lodi, Paul Rovesti, εμπνευστής της ιταλικής τέχνης "Φυτικά Καλλυντικά", Gianfranco Patri και του καθηγητή Gianni Proserpio, ο οποίος ενορχήστρωσε για χρόνια το έργο της ανάπτυξης του Ερευνητικού Εργαστηρίου dell'Erbolario.

Με τον ενθουσιασμό,τις άγρυπνες νύχτες και σκληρή δουλειά η επιβράβευση των επιτευγμάτων ήρθε με την πάροδο του χρόνου. Η Erbolario, από μικρή οικογενειακή επιχείρηση έχει μετατραπεί σε μια εταιρεία διεθνούς φήμης. Το 1994 η L'Erbolario θα αλλάξει έδρα για άλλη μια φορά και θα βρεί την μόνιμη έδρα της στο Σαν Grato, σε μια μονάδα παραγωγής στην ύπαιθρο της Adda Park South.

Από εδώ κάθε μέρα τα φορτία των αρωματικών καλλυντικών φεύγουν για 5500 ιταλικά φαρμακεία και καταστήματα υγιεινής διατροφής, αλλά και για καταστήματα σε 5 ηπείρους.

Παράλληλα με την επιτυχημένη πορεία της ανάπτυξής της, η L'Erbolario έμεινε σταθερή στην πρωτότυπη φιλοσοφία της και παρέμεινε και θα παραμείνει πάντα ένας κόσμος στον οποίο το τριαντάφυλλο εξακολουθεί να μυρίζει τριαντάφυλλο.

Τα Δώρα του Ήλιου και έξυπνα "TIPS" για υγιή σχέση μαζί του.

22/06/2016
από Sales Φαρμακειο

Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να συνθέσει μόνο το 10% της βιταμίνης D μέσω των τροφών.Τα παιδιά τη χρειάζονται για να χτίσουν γερό σκελετό και οι μεγάλοι για να τον διατηρήσουν δυνατό και υγιή.
Αντίθετα , μπορεί να συνθέσει το 90% μέσω της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας (καθημερινή έκθεση στο ηλιακό φως για 15-20 λεπτά μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του).


Οι άνθρωποι που εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της ημέρας εμφανίζουν ταχύτερη νυχτερινή παραγωγή μελανίνης, της ορμόνης που διευκολύνει την έλευση του ύπνου και βελτιώνει την ποιότητά του.


Πιθανόν δε το γνωρίζεις οτι η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών. Τα μόρια αυτά έχουν ισχυρή αναλγητική, καθώς και διεργετική και ψυχοτρόπο δράση. Έτσι δικαιολογείται η καλή διάθεση και η ευεξία που νιώθουμε κατα τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο ήλιος πρέπει να είναι φίλος μας. Επιλέγουμε την κατάλληλη ώρα. Μπορούμε να τον απολαύσουμε τις πρωϊνές ή απογευματινές ώρες.
Φοράμε τα κατάλληλα ενδύματα και αξεσουάρ.Επιλέγουμε έξυπνα το αντιηλιακό μας, θα πρέπει να προστατεύει από τις UVA και UVB ακτινοβολίες και να αναγράφονται στη συσκευασία <<UVA>> μέσα σε κύκλο, καθώς και ο δείκτης προστασίας SPF. Υψηλής προστασίας θεωρείται ένα αντιηλιακό όταν ο SPF δείκτης του είναι απο 30 και πάνω.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Μπαρμπούτης Δ. "Φαρμακοποιός"

XΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ = ΚΑΚΟ ?

02/06/2016
από Sales Φαρμακειο

XΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ = ΚΑΚΟ ?

Αυτή τη φορά θα σας κουράσω λίγο, γιατί το κεφάλαιο χοληστερίνη είναι κάτι πολύ μεγάλο.
Μου έχε κάνει εντύπωση τα τελευταία χρόνια τα τόσα πολλά φάρμακα για τη χοληστερίνη.
Συνταγή και Χοληστερίνη.
Για μένα σίγουρα αυτό αποτελεί κέρδος, ο φαρμακοποιός δεν είναι όμως έμπορος, είναι και αυτός
μετά φυσικά το γιατρό σύμβουλος υγείας.

Γνώριζουμε οτι η χοληστερίνη εξυπηρετεί 4 κύριες λειτουργίες στον άνθρωπο ?

Α. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή ορμονών (κορτιζόνη,οιστρογόνα,ανδρογόνα)
Β. Είναι απαραίτητη για την παραγωγή χολής (βοηθά στην πέψη των τροφών)
Γ. Είναι απαραίτητη για την μεταφορά βιταμινών (A,D,E,C)
Δ. Αποτελεί συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων

Τα υψηλά επίπεδα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικών. (Τιμές πάνω απο 240 mg ολική χοληστερίνη.)

Κυρίως :
Α. Καπνιστές
Β. Υπέρβαροι
Γ. Άτομα  που πάσχουν απο σακχαρώδη διαβήτη
Δ. Άτομα με κληρονομική προδιάθεση θα πρέπει να κάνουν συχνό έλεγχο

Πράγματα που βοηθούν

Α. Μείωση σωματικού βάρους

Β. Δίαιτα

Τροφές που αποφεύγουμε

Αυγά, τηγανιτά, γαλακτοκομικά, παχιά ψάρια και κρέατα και γλυκά.

Τροφές που βοηθούν
Όσπρια, μαύρο ψωμί, δημητριακά, πατάτες βραστές και ψητές, μακαρόνια, λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, σκόρδα, κρεμύδια, σαρδέλες, σκουμπριά
 
 Γ. Άσκηση (περπάτημα, κολύμπι)
 
 Δ. Κρασί (Το πολύ δύο ποτηράκια την ημέρα)
 
 Τα φάρμακα για τη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα πράγματι μειώνουν τη χοληστερίνη και έσωσαν ανθρώπους αλλά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως :
 Ναυτία, πονοκέφαλο, κοιλιακά άλγη, διάρροια, δυσκοιλιότητα.
 
 *Αντενδείκνυνται σε άτομα που πάσχουν από ηπατική ανεπάρκεια αλλα και στην εγκυμοσύνη.
 
 
 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ARICHOL
 
 Συμπλήρωμα διατροφής με κόκκινη μαγιά ανεπτυγμένη σε ρύζι.Συνένζημο Q 10, Εκχύλισμα σταφυλιών και καρπών ελιάς και βιταμίνες.
 Χρήσιμο για την διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης.
 Η μονοκολίνη Κ απο κόκκινο μύκητα ανεπτυγμένο σε ρύζι συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
 
 Δοσολογία : 1 το βράδυ μετά το φαγητό.
 
 * Μπορεί να συνδυαστεί με φάρμακα για τη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα. Σκοπός δεν είναι να αντικαταστήσουμε το φάρμακο που μας έδωσε ο γιατρός μας με το " Arichol ", αλλα αν καταφέρουμε τα 40mg,τα 20mg,τα 10mg να τα κάνουμε 20 - 10 - 5 mg ή και καθόλου, δεν θα είναι καλύτερα για εμάς ;
 
 Δημήτρης Μπαρμπούτης ' Φαρμακοποιός

Λιποσωμιακά Προϊόντα και "Αναιμία"

30/05/2016
από Sales Φαρμακειο

Λιποσωμιακά Προϊόντα και "Αναιμία"

Τα λιποσώματα είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό όπως τα περισσότερα κύταρα, το σώμα τα αναγνωρίζει σαν μία φιλική ουσία.Αυτά απορροφώνται εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των βλεννογόνων και κυκλοφορούν σε όλο το σώμα μας.
Σ'αυτήν την κατηγορία προϊόντων ανήκει και το Sideral forte ( Σίδηρος, Βιταμίνη C ) και Sideral Foligo ( Σίδηρος, Βιταμίνη C, Φυλλικό, Βιταμίνη D, B6 και B12 ).
Η σουκροσωμική τεχνολογία προσφέρει στο Sideral υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και βελτιώνει σημαντικά την ανοχή από το γαστρεντερικό σωλήνα.

Δοσολογία
1 φορά την ημέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, λήψη ανεξάρτητης τροφής.

Τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο :
Πράσινα Λάχανικά, Φακές, Φασόλια, Σπανάκι, Φράουλες, Βερίκοκα, Προτοκάλια


Κύρια συμπτώματα μιας αναιμίας :
- Ωχρότης του δέρματος και των βλεννογόνων
-Εύκολη κούραση
- Λαχάνιασμα
- Ταχυκαρδία
- Πτώση των τριχών
- Φθορά νυχιών
- Καφαλαλγία
- Ίλιγγο
- Μυϊκή αδυναμία
- Νευρικότητα
- Εμβολή των αυτιών

Δημήτρης Μπαρμπούτης " Φαρμακοποιός "

 Τα προϊόντα Sideral μπορείτε να τα βρείτε εδώ

Χάσε κιλά με σαλάτα πριν το φαγητό.

09/11/2014
από Sales Φαρμακειο

Χάσε κιλά με σαλάτα πριν το φαγητό.

Εσύ τρως σαλάτα με τα γεύματά σου; Καν’ το και δες τη διαφορά στη ζυγαριά σου!

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς τα άτομα που συνοδεύουν τα γεύματά τους με σαλάτα είναι πιο πιθανό να φάνε λιγότερο και γενικά χορταίνουν με μικρότερες μερίδες από το κυρίως πιάτο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η σαλάτα προηγείται του γεύματος, καθώς οι φυτικές ίνες συμβάλουν στη διάταση των τοιχωμάτων του στομαχιού (μηχανικό ερέθισμα που σηματοδοτεί την έναρξη του κορεσμού). Μην ξεχνάς λοιπόν να συνοδεύεις πάντα τα γεύματά σου με σαλάτα γιατί εκτός από τα οφέλη που σου προσφέρουν τα λαχανικά θα αποχαιρετήσεις πιο εύκολα και τα περιττά κιλά σου!

 

Παχαίνουν τα λαχανικά;

Αν και τα λαχανικά δεν συγκαταλέγονται στις “απαγορευμένες” και παχυντικές τροφές πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα, γιατί…

Το θερμιδικό φορτίο των λαχανικών καθορίζεται αποκλειστικά από τον τρόπο μαγειρέματος και την sauce που χρησιμοποιούμε. Πόσοι είναι αλήθεια αυτοί που θα προτιμήσουν τα βραστά κολοκυθάκια από τα τηγανητά; Και πόσοι θα φτιάξουν μελιτζανοσαλάτα με μπόλικο μαϊντανό και ντομάτα αντί για τηγανητές μελιτζάνες; Σαλάτα του σεφ ή μαρούλι με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι; Είναι αλήθεια ότι σε ένα  διαιτολόγιο, τα λαχανικά  είναι ελεύθερα, όχι όμως και το λίπος. Και αυτό γιατί η θερμιδική αξία των λαχανικών όταν τηγανιστούν τριπλασιάζεται! Απόφυγε λοιπόν τα τηγανητά και αν φας έξω ζήτησε από τον σερβιτόρο να προσθέσεις εσύ το ελαιόλαδο στη σαλάτα σου.

10+1 συμβουλές για να πετύχει η δίαιτά σου!

Το μυστικό σε μία δίαιτα δεν είναι μόνο να τηρείς ευλαβικά το διατροφικό πρόγραμμα που έχεις κολλήσει στο ψυγείο. Είναι να υιοθετήσεις συνήθειες υγιεινής διατροφής που θα ακολουθείς και αφού χάσεις τα κιλά που επιθυμείς. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε φέρουν πιο κοντά στο στόχο.

1) Ελεύθερα μπορείς να χρησιμοποιείς: λεμόνι, ξύδι, καρυκεύματα, μουστάρδα, κρεμμύδι, σόδα.

2) Τα δημητριακά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κράκερ, οι φρυγανιές και τα παξιμάδια να είναι ολικής αλέσεως.

3) Φρούτα: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε φρούτο εποχής σε μέγεθος ενός  φλιτζανιού τσαγιού ή ένα ποτήρι χυμό φρούτων ή ρόφημα φρούτων και λαχανικών.

4) Σαλάτα εποχής: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε λαχανικό επιθυμείς, ωμό ή βραστό, σε απεριόριστη ποσότητα.

5) Να καταναλώνεις γάλα και γιαούρτι με 1.5 – 2% σε λιπαρά.

6) Στο ψάρι, το κοτόπουλο και το κρέας να αφαιρείς την πέτσα.

7) Να χρησιμοποιείς συνολικά έως 5 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα ελαιόλαδο στο φαγητό και στη σαλάτα.

8) Απόφυγε το ζωικό βούτυρο και προτίμησε τη μαργαρίνη

9) 1 μερίδα εστιατορίου σημαίνει:150 gr (κρεατικά), 200 gr (λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια),  30-50 gr (τυρί, ψωμί).

10) Να καταναλώνεις αλκοόλ με μέτρο και να προτιμάς μπύρα ή κρασί.

11) Προτίμησε ακατέργαστη ζάχαρη ή γλυκαντικά (στέβια, σουκραλόζη, ασπαρτάμη)

ΠΗΓΗ: ( http://www.elancyl.gr/tip/diatrofi/ )