Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες από 39€ & έως 3kg για όλη την Ελλάδα.

9/9

 

 

Τι είναι οι αυξητικοί παράγοντες και πως συμβάλλουν στην αντιγήρανση

02/10/2019
Sales Φαρμακειο

Οι επιδερμικοί αυξητικοί παράγοντες αποτελούν ένα από τα πιο γνωστά μυστικά για την επιβράδυνση της γήρανσης της επιδερμίδας και συγκαταλέγονται στα πιο γνωστά beauty trends των τελευταίων ετών.

Γνωστοί και ως EGF (Epidermal Growth Factor), ανακαλύφθηκαν από τους βιοχημικούς Stanley Cohen και Rita Levi-Montalcini. Πρόκειται για έναν τύπο πρωτεϊνικού μορίου που δημιουργείται φυσικά στους ινοβλάστες των κυττάρων της επιδερμίδας και συμβάλλει στην ανάπτυξη και επούλωση των κυττάρων. Η βασική του ιδιότητα είναι η ανάπλαση του δέρματος μετά από τραυματισμό. Ο EGF δρα κάτω από την επιδερμίδα, όπου αναγνωρίζει και προσκολλάται σε ένα συγκεκριμένο υποδοχέα και οι υποδοχείς των άλλων κυττάρων μεταδίδουν το μήνυμα ώστε να αυξηθεί η παραγωγή κυττάρων στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ανακάλυψη τους χάρισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, το 1986.

Οι επιδερμικοί αυξητικοί παράγοντες επέφεραν επανάσταση στην τεχνολογία της κυτταρικής καλλιέργειας, προσφέροντας ένα μέσο ελέγχου του πολλαπλασιασμού και της διαφοροποίησης των κυττάρων, ενώ βοήθησαν στην κατανόηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυττάρων στο εσωτερικό των ζωντανών ιστών. Οι EGF είναι ένα πολύτιμο "όπλο" για την κοσμετολογία, καθώς μειώνουν τα σημάδια φθοράς που φέρνει ο χρόνος. Η έρευνα έχει δείξει ότι τα μηνύματα που στέλνουν είναι πολλαπλά και μπορούν να μεταφραστούν σε διάφορες κυτταρικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα να αυξήσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, να ενεργοποιήσουν την παραγωγή μελανίνης ή να επιταχύνουν την κυτταρική ανανέωση.

Η ισπανική σειρά καλλυντικών ISSÉIMI έχει ως κύριο χαρακτηριστικό των καινοτόμων συνθέσεών της τα EGF. Ο αυξητικός παράγοντας έχει ενσωματωθεί στα μικροσφαιρίδια των προϊόντων ISSÉIMI και μεταφέρεται άθικτος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι, δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα στα κύτταρα για να παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ, με τον ίδιο τρόπο που ενεργοποιείται η παραγωγή μετά από ένα τραύμα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία εκπαιδεύει τον ανθρώπινο οργανισμό να παράγει τα πολύτιμα αυτά συστατικά και να μεγιστοποιεί την εκ των έσω βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, η εντατική θρέψη και η άμεση αναζωογόνηση! Με αυτό τον τρόπο, τα καλλυντικά ISSÉIMI επιτυγχάνουν ανάπλαση, αντιγήρανση, λείανση των ρυτίδων, λάμψη, αποχρωματισμό πανάδων και κηλίδων.

Η ερευνητική ομάδα της ISSÉIMI, η οποία απαρτίζεται από φαρμακοποιούς, βιολόγους και βιοτεχνολόγους, μελετά κάθε πρόσφατη καινοτομία σε ενεργά συστατικά και βάση αυτών αναπτύσσει αποτελεσματικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας. Η χρήση της βιοτεχνολογίας έχει λάβει δίπλωμα ευρασιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρασιτεχνίας της Ισπανίας, ενώ η παραγωγή των ISSÉIMI καλλυντικών γίνεται αποκλειστικά στα εργαστήρια Laboratorio Heber Farma, που είναι το πρώτο εργαστήριο στην Ευρώπη που περιλαμβάνει τον Επιδερμικό Αυξητικό παράγοντα στις συνθέσεις του. Η διαδικασία παραγωγής εκτελείται κάτω από τους αυστηρότερους ελέγχους, ενώ συμμορφώνεται με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 22716:2008. 

Γνωρίστε ολόκληρη την πρωτοποριακή σειρά βιοτεχνολογικών καλλυντικών ISSÉIMI στο farmakeio1828.gr κάνοντας click εδώ!