Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες από 39€ & έως 3kg για όλη την Ελλάδα.

9/9

Viogenesis Collagen Beauty 240g

63348
Hover on image to enlarge
25% Έκπτωση BRAND
1 έως 3 ημέρες
39.00 
29.25 
Κερδίζετε: 9.75 € (25%)
+
Περιγραφή
ΠΟΣΙΜΟ - ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ "I" & "II" ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΟ, ΛΑΜΠΕΡΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ
ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ
ΥΓΙΗΣ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ, ΥΓΙΗ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΥΧΙΑ


Γιατί να πάρω κολλαγόνο?
Όσο μεγαλώνουμε, απο την ηλικία των 32 περίπου, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ο συνδετικός ιστός χαλαρώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να "σπάει" το δέρμα, να χάνει την ελαστικότητα του και να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Ακόμα και τα μαλλιά χάνουν το χρώμα τους απο την έλλειψη κολλαγόνου.Γιατί υδρολυμένο?
Η διαδικασία της υδρόλυσης σπάει τη δομή των πρωτεϊνών σε μικρότερα πεπτίδια με χαμηλότερο μοριακό βάρος (2000-5000da), διατηρώντας παρόλα ταύτα όλα τα αμινοξέα που περιέχει το κολλαγόνο και στην αρχική του μορφή. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να έχουμε την πιο υψηλή απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα.

ΤΥΠΟΙ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
Σε ότι αφορά το δέρμα μας, πρόσωπο και σώμα, τα σημάδια της γήρανσης και της αποδόμησης του κολλαγόνου είναι ιδιαίτερα αισθητά. Οι ίνες του κολλαγόνου αποδομούνται με δυο βασικούς μηχανισμούς:
1) Σταδιακή εκφύλιση που οφείλεται στην μείωση ενδογενώς της παραγωγής του κολλαγόνου.
2) Μείωση της αντίστασης που παρουσιάζουν οι υπάρχουσες ίνες - δομές κολλαγόνου σε παράγοντες όπως το φώς, η θερμότητα, οι πιεστικές δυνάμεις, και οι δυνάμεις εφελκυσμού.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά? Όσο περνούν τα χρόνια έχουμε και λιγότερο κολλαγόνο αλλά και πιο αδύνατο.
Ο μόνος τρόπος για να αναστρέψουμε την κατάσταση αυτή- και την ίδια την γήρανση – είναι να βελτιώσουμε την ποσότητα του κολλαγόνου αλλά και να ενισχύσουμε τις δυνάμεις αντίστασης των ινών του. Αυτό το επιτυγχάνουμε με την χρήση των δυο μορφών κολλαγόνου που υπάρχουν μέσα στο COLLAGEN BEAUTY.
Το με κολλαγόνο τύπου "Ι" είναι γενικότερα γνωστό ότι αποτελεί το πιο άφθονο και υπάρχει σε όλο το σώμα και τον συνδετικό ιστό. Αποτελεί φυσικά την βασική δομική μονάδα του δέρματος. Πάνω από το 90% του κολλαγόνου στο σώμα είναι τύπου "Ι".!!!
Συνολικά, η ποσότητα του κολλαγόνου στο δέρμα τείνει να μειώνεται με την ηλικία. Ωστόσο, διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου συμπεριφέρονται διαφορετικά. Ειδικότερα, το δέρμα ενός παιδιού έχει πολύ κολλαγόνο "III", καθώς αυτός συγκεκριμένα ο τύπος κολλαγόνου βρίσκεται σε αφθονία σε ταχέως αναπτυσσόμενους ιστούς. Η αφθονία του κολλαγόνου τύπου "III" είναι εν μέρει υπεύθυνη για την απαλότητα του νεανικού δέρματος. Καθώς η ανάπτυξη του οργανισμού επιβραδύνεται, η περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο τύπου "III" μειώνεται, ενώ εκείνη του τύπου "Ι" αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο τύπου "Ι" συνεχίζει να χτίζει μέχρι περίπου την ηλικία των 35, όταν το δέρμα φτάνει στο απόγειο της μηχανικής αντοχής του. Μετά από αυτό, ο τύπος "Ι" αρχίζει να μειώνεται και αυτός και τα πρώτα σημάδια της γήρανσης είναι ορατά.
Είναι λοιπόν σημαντικό, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την νεανικότητα του δέρματος και μετά την ηλικία των 35, να αρχίσουν, με την πρόσληψη κολλαγόνου τύπου "Ι" σαν διατροφικό συμπλήρωμα.
Το κολλαγόνο τύπου "ΙΙ", αν και συνήθως απευθύνεται στις δομές κολλαγόνου των αρθρώσεων, έχει έναν λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση και διατήρηση της νεότητας του δέρματος.
1. Αποθηκεύεται κυρίως στον ενδιάμεσο ιστό στο χόριο και αυξάνει με τα ινίδιά του την αντίσταση και την μηχανική αντοχή των δομών του κολλαγόνου τύπου "Ι".
2. Αποτρέπει την αποδόμηση του υαλουρονικού οξέος
…..type "II" collagen—has also shown significant skin benefits. In addition to replenishing skin structure, the supplement prevents the breakdown of hyaluronic acid, a substance naturally present in our skin that holds in moisture.
Novick, N. Tips for at-home anti-aging skin care. Total Health for Longevity, 2003, 25:44-46Καρνοσίνη
Η καρνοσίνη είναι μία ουσία που αποτελείται και παράγεται από δύο αμινοξέα την ιστιδίνη (L-Histidine) και την βήτα αλανίνη (beta-alanine). Την καρνοσίνη την παράγει ο οργανισμός μας αλλά η σύνθεσή της από τον οργανισμό μειώνεται δραματικά από την ηλικία των 40 ετών και έπειτα. Είναι ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, έχει την ικανότητα να επιταχύνει την επούλωση των πληγών και παρατείνει τη διάρκεια ζωής.
Πως όμως η καρνοσίνη αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος?
Η καρνοσίνη καταπολεμά τη γλυκοζυλίωση. Η γλυκοζυλίωση είναι ένα φαινόμενο όπου η γλυκόζη προσκολλάται στις πρωτεϊνες του αίματος. Η γλυκοζυλίωση ευθύνεται σημαντικά για την ακαμψία και την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, κάτι που παρατηρείται σε γερασμένους ιστούς. Και δυστυχώς το κολλαγόνο είναι μία από τις πρώτες πρωτεΐνες που επηρεάζονται. Κάθε γλυκοζυλίωση που συμβαίνει στο κολλαγόνο έχει ως αποτέλεσμα τις ρυτίδες και την απώλεια της ελαστικότητας. Οπότε ο σημαντικός ρόλος της καρνοσίνης είναι ότι αντιδρά με τα σάκχαρα πριν αυτά προσκολληθούν στις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, σχηματίζοντας γλυκοζυλιωμένη καρνοσίνη, η οποία απομακρύνεται με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό.Υαλουρονικό οξύ
Tο υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο εξαιρετικά υδρόφιλο, ιδιότητα που αιτιολογεί πολλές βιολογικές του λειτουργίες. Στο δέρμα αυτή η ιδιότητα είναι ουσιώδης για τη ρύθμιση της ενυδάτωσης των ιστών. Το υαλουρονικό είναι δομικό συστατικό του κολαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς οπου προσδίδει ελαστκότητα και σφριγιλότητα. Οι πρωτεογλυκάνες που περιέχει έχουν τη δυνατότητα να συγκρατούν τα μόρια του νερού και να δίνουν όγκο και υγρασία στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ με την πάροδο του χρόνου αποδομείται και έτσι δημιουργόυνται προβλήματα ενυδάτωσης του και "σπασίματος" του δέρματος. Αυτή είναι και η «αρχή» της εμφάνισης των ρυτίδων.
Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει την διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος, μεταφέρει πρωτεΐνες, αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες, αποτρέπει την μετατροπή του διαλυτού κολλαγόνου σε αδιάλυτο και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.Εκχύλισμα μούρων γκότζι
Τα μούρα γκότζι καταλαμβάνουν την 1η θέση μεταξύ των φρούτων ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Αποτελούν πολύ καλή πηγή β-καροτενίου, το οποίο είναι πρόδρομος της βιταμίνης Α και προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου (UV), ενισχύοντας την άμυνα του δέρματός και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα υγιές, λαμπερό και απαλό δέρμα, βιταμίνης C που αποτελεί απαραίτητο συστατικό στη σύνθεση κολλαγόνου, B1, B2 και άλλων βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων και αμινοξέων.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C δεν ενισχύει μόνο το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά επιπλέον συμβάλλει στη διατήρηση ενός νεανικού δέρματος απαλλαγμένο από ατέλειες (ρυτίδες, πανάδες).
Για αυτόν το λόγο βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβάνεται σε πολλές καλλυντικές και αντιηλιακές συνθέσεις.
Η βιταμίνη C διεγείρει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης συσφίγγοντας την επιδερμίδα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη δίνει εντολή στους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο. Παράλληλα εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί ακόμη να δώσει λύση σε προβλήματα όπως μελάγχρωση, θαμπή όψη και γενικά κάθε σημάδι φωτογήρανσης, καθώς έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί η βιταμίνη C αναστέλλει τη λειτουργία της τυροσινάσης, ενζύμου που ενεργοποιεί την παραγωγή μελανίνης στα μελανοκύτταρα.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε εκτός των άλλων προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες και ανακουφίζει απο την ξηρότητα του δέρματος, κάνοντας το δέρμα πιο απαλό.
Επίσης, προστατεύει την επιδερμίδα μας από την ζημιά που προκαλεί η UV ακτινοβολία, περιορίζοντας τη δυνατότητα για ηλιακά εγκαύματα. Πολύ σημαντική είναι και η προσφορά της στην καλή αγγειακή κυκλοφορία.

Ψευδάργυρος
Ο Ψευδάργυρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Bοηθά στην σωστή δομή των πρωτεϊνών και των κυτταρικών μεμβρανών, βελτιώνει την επούλωση των πληγών, έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις και προστατεύει από την ακτινοβολία UV. Άλλη σημαντική ιδιότητα του ψευδαργύρου, είναι ότι μπορεί να μειώσει την ακμή τόσο αποτελεσματικά όσο και τα αντιβιοτικά, αυξάνοντας και τα επίπεδα βιταμίνης Α στο αίμα.

Βιταμίνη Β6
Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β6 έχει συσχετιστεί με πλήθος προβλημάτων στο δέρμα, όπως εξάνθημα, ξηροδερμία, κνησμό, δερματίτιδες, σκασμένα χείλη και ακμή. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί Β6 και για θεραπεία της ακμής.

Βιταμίνη Α
Και η βιταμίνη Α παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Όπως και η βιταμίνη Β6 προστατεύει και η βιταμίνη Α απο διάφορες παθήσεις του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου (UV). Επιπρόσθετα βοηθάει ιδιαίτερα στην υγεία των ματιών και λόγω της αντιοξειδωτικής της φύσης προστατεύει τους ιστούς και τα κύτταρα.

Βιοτίνη
Η βιοτίνη ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και έχει πολύ θετικά αποτελέσματα τόσο σε περιπτώσεις τριχόπτωσης όσο και σε εύθραστα νύχια. Ακόμα επιδρά στη ρύθμιση του σακχάρου και με αυτό τον τρόπο διατηρούμε και υγειή αγγεία.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΙΣΤΟ
Συνδετικός είναι ο ιστός που συνδέει τμήματα του σώματος και βοηθάει στη διατήρηση της δομής άλλων τύπων ιστών. Βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα και συμβάλλει τα μέγιστα στο σχηματισμό των διαφόρων οργάνων και στη διατήρηση της μορφολογίας τους.
Το 70% των οστών, αρθρώσεων, τενόντων, συνδέσμων, δοντιών, νυχιών, ούλων, μαλλιών, συνδετικού ιστού είναι κολλαγόνο. Το 30% των μυών, των εσωτερικών οργάνων, καρδιάς, συκωτιού, νεφρών, αιμοφόρων αγγείων είναι κολλαγόνο. Και μάλιστα κυρίως κολλαγόνο τύπου "Ι". Σκεφτείτε ότι πάνω από το 90% του κολλαγόνου στο σώμα είναι τύπου "Ι" !!!
Η οστεοαρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η φλεβίτιδα, η αρτηριοσκλήρυνση, η καρδιακή ανεπάρκεια, η σκλήρυνση του υαλώδη χιτώνα του ματιού αποτελούν καταστάσεις στενά συνδεδεμένες με τη μείωση του κολλαγόνου. Με την πάροδο των χρόνων δεν γερνά μόνο το δέρμα μας, το ορατό κομμάτι του συνδετικού ιστού. Στην ίδια διαδικασία γήρανσης υπόκεινται όλα τα κύτταρα συνδετικού ιστού στο σώμα μας μέσα από την διαδικασία αποδόμησης και φθοράς των δομών του κολλαγόνου. Ο συνδετικός ιστός που συγκρατεί τα όργανα στη θέση τους και τη δομή του δέρματος, χαλαρώνει. Τα εσωτερικά όργανα χάνουν το σχήμα τους.
Το κολλαγόνο είναι η βασική δομική πρωτεΐνη των τοιχωμάτων των αρτηριών, των φλεβών και των τριχοειδών αγγείων σε όλο το σώμα. Δίνει στα αγγεία την μορφή και την δύναμη που χρειάζονται για ομαλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο τα σώμα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! Αρκετές φορές, όταν προσβάλλεται το κολλαγόνο, είτε επειδή υπάρχει η ανάλογη κληρονομική διάθεση ή τοξικοί παράγοντες, ή ακόμη και επειδή απλώς μεγαλώνουμε τότε έχουμε την εμφάνιση των νοσημάτων του κολλαγόνου, όπως είναι οι διάφορες αγγειΐτιδες που βασανίζουν πάρα πού κόσμο. Οι «νόσοι του κολλαγόνου» όπως αποκαλούνται (λύκος, σκληροδερμία, αρτηρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα» μπορούν να παρουσιάσουν κλινική βελτίωση με την αποκατάσταση των δομών κολλαγόνου στο σώμα).

Μια άλλη πολύ συχνή και αρκετά επικίνδυνη εικόνα της έλλειψης κολλαγόνου από το σώμα είναι η κακή ποιότητα των αγγείων, η σκλήρυνση και η ανελαστικότητά τους. H ηλικία των 50 ετών (ειδικότερα για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση) θεωρείται ότι σηματοδοτεί την προοδευτική αλλαγή στην ελαστικότητα των αγγείων. Ωστόσο, εκτιμάται ότι τα ηλικιακά όρια είναι μάλλον εξατομικευμένα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Υδρολυμένο κολλαγόνο τύπου "Ι" & "ΙΙ" (πηγή βοειδών), σκόνη πορτοκαλιού, φρουκτόζη, άρωμα πορτοκαλιού, συστατικά όξινσης (κιτρικό οξύ, ασκορβικό οξύ), γλυκά λούπινα, καρνοσίνη, υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα μούρων γκότζι (απόδοση 50% σε πολυσακχαρίτες), γλυκαντική ουσία στέβια, θειικός ψευδάργυρος, DL-άλφα τοκοφερόλη, χρωστική ουσία βήτα καροτένιο, ρετινόλη, υδροχλωρική πυριδοξίνη (Βιταμίνη Β6), βιοτίνη
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Πάρτε 10 γραμμάρια σκόνης κολλαγόνου (Στην μεζούρα που εμπεριέχεται μέχρι την γραμμή) διαλυμένα σε νερό μία φορά την ημέρα.
Χαρακτηριστικά
Brand:
VioGenesis
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ:
  • Δέρμα, Μαλλιά & Νύχια
Άλλα Προϊόντα